Wat moet ik regelen voor ik naar huis kan?

Heb je thuiszorg nodig? Dan regel je dit samen met een verpleegkundige voordat je wordt ontslagen uit het ziekenhuis. In de regel heeft iedereen recht op thuiszorg en wordt dit dus ook vergoed. Ga na of de thuiszorgorganisatie van jouw keuze een overeenkomst heeft afgesloten met jouw zorgverzekeraar.

Verder heb je stomamaterialen nodig voor thuis. De stomaverpleegkundige kijkt samen met jou bij welke medisch speciaalzaak je jouw stomamaterialen kunt bestellen. Daarbij wordt rekening gehouden met jouw zorgverzekeraar.

Het is gebruikelijk dat een stomaverpleegkundige of andere verpleegkundige je belt als je een paar dagen thuis bent om te vragen hoe het gaat. In dit gesprek kun je al je vragen stellen. Je hoort dan nog eens waar je terecht kunt als je problemen hebt met je stoma. Belt de stomaverpleegkundige niet uit zichzelf en heb je vragen? Twijfel niet en neem zelf contact op!

 

Tip
  • Er zijn regelingen bij sommige zorgverzekeraars die je helpen om de eerste periode (extra) hulp aan huis te krijgen. Bel met je zorgverzekeraar en vraag naar de mogelijkheden.

Heb je een tip die je met ons wilt delen?
Laat het ons dan weten!